Kursbeskrivning

FoB, föräldra- och barngymnastik 2,5-5 år

Ha roligt och rör på dig tillsammans med ditt barn! Vi leker tillsammans, går på äventyr i redskapsdjungeln och gör enkel akrobatik. Timmen riktar sig till barn i åldern 2,5-5 år tillsammans med en förälder, mor- eller farförälder eller annan trygg vuxen. Arrangeras i samarbete med SFV.


Tid: Måndagar kl: 18.00-18.45
Plats: Strömborgska skolan
Ledare: Rebecka Stråhlman

Barngymnastik 4-6 år

Lekfull gymnastik för 4-6 åringar.
Vi övar på gymnastikens grunder som motorik, styrka och balans med hjälp av fantasi och mycket lek. Vi bekantar oss även med olika redskap och rör oss till takten av musik. Vårdnadshavare kan vid behov vara på plats i gymnastiksalen under terminens tre första veckor , efter det strävar vi till att barnen kan lämnas ensamma på gympan. Arrangeras i samarbete med SFV.


Tid: Grupp 1 måndagar kl: 18.00-18.45
Grupp 2 torsdagar kl: 17.00-17.45
Plats: Strömborgska skolan (grupp 1), Peipon koulu (grupp 2)
Ledare: Jessica Hacksell
Hjälpledare: Vilma Vallin

Gympamix 7-9 år

Gympamix är en mångsidig gymnastiktimme där barnen får öva på gymnastikens grunder genom lek och fantasi. Deltagarna får även bekanta sig med olika redskap. Passen består av olika hinderbanor där barnen utvecklar sina motoriska färdigheter, sin styrka, snabbhet och koordination. Kursens målgrupp är barn i åldern 7-9 år, ingen tidigare erfarenhet av gymnastik krävs. Kursen passar sig även för 6 åringar som gått 2-4 terminer på barngymnastik. Kursen arrangeras i samarbete med SFV.

Tid: Måndagar kl: 17.00-17.50
Plats: Strömborgska skolan
Ledare: Jessica Hacksell
Hjälpledare: Vilma Vallin

Redskapsgymnastik I

Grundkurs i redskapsgymnastik, med grundläggande gymnastikrörelser på matta och på redskap, för pojkar och flickor i åldern ca. 7-8. Arrangeras i samarbete med SFV.

Tid: Tisdagar kl: 18.00-19.00
Plats: Kokonhallen sal A
Ledare: Frank Eisentraut

Redskapsgymnastik II

Grundkurs i redskapsgymnastik, med grundläggande gymnastikrörelser på matta och på redskap, för pojkar och flickor i åldern ca. 9+. Arrangeras i samarbete med SFV.

Tid: Tisdagar kl: 19.00-20.30
Plats:  Kokonhallen sal A
Ledare: Frank Eisentraut

Barndans I 6-7 år

Dansförberedande övningar, rörelser och rytmer till musik. Vi bekantar oss med olika dansstilar och tränar på korta koreografier till varierande musik. Timmen riktar sig för barn i åldern 6-7 år. Kursen arrangeras i samarbete med SFV.

Tid: Tisdagar kl: 17.30-18.30
Plats:  Strömborgska skolan sal 2
Ledare: Jessica Hacksell

Barndans II 8-9 år

Dansens grunder; koordinationsträning och små stegserier blandat med mycket motion och rörelse. Vi bekantar oss med olika dansstilar och tränar på korta koreografier till varierande musik. Timmen riktar sig för barn i åldern 8-9 år. Kursen arrangeras i samarbete med SFV.

Tid: Tisdagar kl: 16.30-17.30
Plats:  Strömborgska skolan sal 2
Ledare: Jessica Hacksell

Tiktok-,showdans I 7-9 år

Vi tränar teknik och styrka, men framför allt sätter vi ihop kända tiktokkoreografier och gör våra egna danser. Gruppen riktar sig till barn i åldern ca. 7-9 år. Inga förkunskaper eller tiktokkonton behövs för att delta i kursen.

Tid: Måndagar kl: 18.00-18.45
Plats: Strömborgska skolan sal 2
Ledare: Emma Gustafsson

Tiktok-,showdans II 10-12 år

Vi tränar teknik och styrka, men framför allt sätter vi ihop kända tiktokkoreografier och gör våra egna danser. Gruppen riktar sig till barn i åldern ca. 10-12 år. Inga förkunskaper eller tiktokkonton behövs för att delta i kursen.

Tid: Måndagar kl: 17.15-18.00
Plats: Strömborgska skolan sal 2
Ledare: Emma Gustafsson

Showdans 13+ år

På timmen tränar vi huvudsakligen koreografier men också rörlighet, muskelstyrka och lite teknik. I koreografierna betonas accenter samt olika rytmer och varierar mellan moderndans och commercial stil.
Vi siktar på målmedveten träning med tanken att öva in flera program samt uppträda, men också nybörjare är välkomna med! Arrangeras i samarbete med SFV.

Tid: Tisdagar kl: 15.45-16.45
Plats: Linnunlaulu
Ledare: Erin Syrjä

Show-, musikaldans för vuxna (+16 år)

På denna timme dansar vi både till de senaste hitsen och gamla showtunes, samt film- och scenmusik. Vi gör koreografier som berättar historier, uttrycker känslor eller helt enkelt ger bra ”fiilis”. Vi njuter av att röra på oss och uttrycka oss genom dansen. Vi tränar också en del teknik, rörlighet och muskelstyrka. Koreografierna är inte särskilt svåra, men vi går framåt i rätt så rask takt och därför är det bra om man dansat en del tidigare. 

Tid: Måndagar kl: 18.45-20.00
Plats: Strömborgska skolan sal 2
Ledare: Rebecka Stråhlman

Ladyjazz

Grundträning i dansteknik, stegkombinationer och improvisation. Timmen riktar sig till vuxna med danserfarenhet. Arrangeras i samarbete med SFV. 

Tid: Tisdagar kl. 14.00-15.00
Plats:  Linnunlaulu
Ledare: Wiola Lönnberg

Strömborgska skolan
Pepotvägen 2, 06100 Borgå
Kokonhallen
Ishockeyvägen 3, 06100 Borgå
Linnunlaulu
Montörsvägen 8, 06150 Borgå
Peipon koulu
Centrumplatsen 2,
06400 Borgå
Kursplatser