Kursbeskrivning

Barngymnastik 4-6 år

Lekfull gymnastik för 4-6 åringar, både pojkar och flickor.
Vi övar på gymnastikens grunder som motorik, styrka och balans med hjälp av fantasi och mycket lek. Vi rör oss även till takten av musik. Arrangeras i samarbete med SFV.

Tid: Grupp 1 Måndag kl. 18.15-19.00
Grupp 2 Tisdag kl. 18.00-18.45
Plats: Strömborgska skolan, sal 3
Ledare: Jessica Hacksell
Hjälpledare: Vilma Vallin

Träningsmix vuxna

Mångsidig träningstimme för vuxna med varierande tema från vecka till vecka. Bland annat konditions-, muskel- samt rörlighetsträning. Kursen byggs upp enligt deltagarnas önskemål.
Gruppen tränar vägg i vägg med barngymnastiken på tisdagar.

Tid: Tisdag kl. 18.00-18.45
Plats: Strömborgska skolan, sal 1/2/3
Ledare: Lilian Westerholm

Gympamix 6-9 år

Gympamix är en mångsidig gymnastiktimme där barnen får öva på gymnastikens grunder genom lek och fantasi. Deltagarna får även bekanta sig med olika redskap. Passen består av olika hinderbanor där barnen utvecklar sina motoriska färdigheter, sin styrka, snabbhet och koordination. Kursens målgrupp är barn i åldern 7-9 år, ingen tidigare erfarenhet av gymnastik krävs. Kursen passar sig även för yngre barn som gått 2-4 terminer på barngymnastik (sagogymnastik).

Tid: Tisdag kl. 17.00-17.50
Plats: Strömborgska skolan, sal 1/2/3
Ledare: Jessica Hacksell
Hjälpledare: Vilma Wallin

Redskapsgymnastik I

Grundkurs i redskapsgymnastik, med grundläggande gymnastikrörelser på matta och på redskap, för pojkar och flickor i åldern ca. 7-8.

Tid: Tisdag kl. 17.30-18.30
Plats: Kokonhallen A
Ledare: Frank Eisentraut

Redskapsgymnastik II

Grundkurs i redskapsgymnastik, med grundläggande gymnastikrörelser på matta och på redskap, för pojkar och flickor i åldern ca. 10+. Arrangeras i samarbete med SFV.

Tid: Tisdag 18.30-20.00
Plats: Kokonhallen A
Ledare: Frank Eisentraut

Dans för barn 7-9 år

Dansens grunder; koordinationsträning och små stegserier blandat med mycket lek, motion och rörelse. Timmen riktar sig för barn i åldern ca. 7-9 år.

Tid: Måndag kl. 17.15-18.15
Plats:  Strömborgska skolan, sal 2
Ledare: Jessica Hacksell

Showdans 13-16 år

Vi tränar dansteknik, stegkombinationer, improvisation, muskelstyrka och koordination till varierad musik. Vi tränar även på golvarbete samt på olika hopp. Timmen riktar sig till barn och unga som har tidigare danserfarenhet. Kursen arrangeras i samarbete med SFV.

Tid: Måndag kl. 18.15-19.15
Plats: Strömborgska skolan, sal 2
Ledare: Rebecka Stråhlman

Ladyjazz

Grundträning i dansteknik, stegkombinationer och improvisation. Timmen riktar sig till vuxna med danserfarenhet. Arrangeras i samarbete med SFV. 

Tid: Tisdag kl. 14.00-15.00
Plats:  Linnunlaulu
Ledare: Wiola Lönnberg